בניית אתר לעסקים קטנים
ניהול עסק קטן אומר שאולי אין לכם את התקציב עבור מיקור חוץ למשימות מסוימות. לדוגמה, אם אתם רוצים לבסס נוכחות מקוונת, העסקת מעצב אתרים עשויה להיות יקרה. עם זאת, זה יכול להיות מאתגר לעסוק ב – בניית אתר לעסקים קטנים בעצמכם.
מאמר זה יראה לכם כיצד אפשר ליצור אתר לעסקים קטנים בשישה שלבים פשוטים.
מה לקחת בחשבון כשבונים אתרים לעסקים קטנים ?
בעת בניית אתר האינטרנט, אין פתרון אחד שמתאים לכולם. תצטרכו לשקול את המטרות שלכם לפני שתתחילו, בכדי שתוכלו ליישם אלמנטים וכלים עיצוביים המתאימים ביותר.
לדוגמה, יבואנים של שתלי שיניים יצטרכו אתר אינטרנט שונה לחלוטין מזה של נגרייה בחיפה. בין אם ברצונכם לספק מידע למבקרים או שיתבצעו בו מכירות מקוונות, איך האתר ייראה צריך להילקח בחשבון מן ההתחלה. עוד משלב הרעיון. .
בתחילת תהליך בניית האתר לעסקים, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
- איזה מידע המבקרים באתר שלכם רוצים למצוא? האם הם רוצים לבצע רכישה? האם הם רוצים לבדוק על מבצעים? או שבכלל הם רוצים לקרוא מאמרים בנושא ההתמחות של העסק הקטן שלכם.
- לאחר מכן תשבו ותחשבו אילו פעולות אתם הכי רוצים שהמבקרים יבצעו באתר? (למשל, לקנות מוצרים באינטרנט, שיגיעו פיזית לחנות?, שיבקשו הצעת מחיר ?)
- על בסיס תשובות שני הסעיפים לעיל – איך לדעתכם המוצרים או השירותים צריכים להיות מוצגים באתר? האם תיק עבודות מקוון נחוץ בכדי להוכיח את הערך של העסק הקטן שלכם ללקוחות פוטנציאליים?
כיצד ליצור אתר לעסקים קטנים ?
ברגע שיש לכם כיוון ברור לאתר שלכם, תוכלו להתחיל להתעסק בתהליך העיצוב ו – הבנייה של אתר העסק הקטן. להלן שבעת הצעדים הבסיסיים ביותר לשם השלמת המשימה:
- בחרו באיזה פלטפורמה תבנו את האתר
- בחרו לאתר שם וכתובת (דומיין)
- מצאו את הספק אירוח
- בחרו את ערכת הנושא והתבניות שבו תשתמשו
- הטמיעו באתר את התוכן לקידום אתרים
- בצעו אופטימיזציה של האתר למנועי חיפוש (SEO)
שלב 1: בחירת פלטפורמת בניית אתר
באופן אידיאלי, עליכם לבחור בפתרון ידידותי למשתמש שיעזור לכם לבנות ללא כל ידע בתכנות. הנה מה שאנחנו ממליצים לבניית אתר לעסקים קטנים: Wix או וורדפרס
WordPress מה זה ?
בבסיסה, וורדפרס היא הדרך והפופולרית ביותר לבנות אתר . למעשה, וורדפרס מתפעלת מעל ל 43.0% מכל אתרי האינטרנט. כן – יותר מאחד מכל ארבעה אתרים שאתם מבקרים בהם כנראה מופעל על ידי וורדפרס.
ברמה הקצת יותר טכנית, וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן (CMS), מה שאומר שכל אחד יכול להשתמש או לשנות את תוכנת וורדפרס בחינם. מערכת ניהול תוכן היא בעצם כלי שמקל על ניהול היבטים חשובים באתר האינטרנט, כמו תוכן – ללא צורך לדעת שום דבר ב- תכנות.
התוצאה הסופית היא שוורדפרס הופכת את בניית האתר לנגישה לכל אחד – אפילו לאנשים שאינם הכי טכנולוגיים בעולם.
Wix מה זה ?
Wix זאת תוכנה בפיתוח ישראלי הבונה אתרים מבוססי ענן הכוללים שירותי אירוח ועיצוב אתרים. וויקס מקלה על המשתמשים לבנות את האתר שלהם מבלי להיות בעלי כישורים מיוחדים בתכנות בעצמם או מבלי להעסיק מתכנתים ומעצבים.
ל-Wix ישנם מגוון אפשרויות לבניית אתרים לעסקים קטנים כגון:
עורך Wix – בונה אתרים סטנדרטי בסגנון של " גרור ושחרר" (Drag & Drop), בו בוני האתר יכולים לבחור ולהתאים אישית מספר עצום של תבניות.
Wix ADI (אינטליגנציה עיצובית מלאכותית) – Wix ADI יוצרת אתר אינטרנט מותאם למשתמשים, מה שהופך אותו לדרך המהירה והקלה ביותר להקים אתר.
Velo by Wix – האפשרות הטכנית ביותר ליצירת אתר וויקס, Velo היא פלטפורמת פיתוח פתוחה לאלה עם גישה טכנית טיפה יותר מורכבת המאפשרת "לגעת" בקוד ולעצב את האתר מאפס.
מה ההבדל בין Wix ל - WordPress ?
ההבדל העיקרי בין Wix לוורדפרס הוא הגישה הטכנית שלהם. בעוד שכל חבילות Wix כוללות אירוח ותמיכה טכנית, וורדפרס היא פלטפורמת קוד פתוח ודורשת ממכם לטפל בזה. זאת אומרת שתצטרכו למצוא מארח אתרים לאחסן את האתר שלכם בו.
שלב 2 - בחירת שם דומיין לאתר העסק
שם הדומיין של העסק שלכם ( שםהעסקשלכם.com) צריך להתאים באופן אידיאלי לשם העסק מחוץ לאינטרנט. אם אינכם יודעים או עולה לכם רעיון לשם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם למצוא שם דומיין לעסק.
- ודאו שקל לאיית \ לכתוב אותו.
- שמרו את זה קצר ככל האפשר.
- תכללו מילות מפתח רלוונטיות לעסק.
חשוב לדעת – אל תדאגו בשלב לגבי שם הדומיין שלכם אם אין עדיין תוכלו בקלות לרשום את שם הדומיין כאשר תירשמו לשירותי האירוח (בשלב הבא). או לחלופין, אם תבחרו להשתמש בכלים כמו Wix, אזי תוכלו גם לרכוש את שם הדומיין דרכם.
שלב 3: בחרו את ספק האירוח שלכם
מה זה ספק אירוח ?
ספק אירוח (Web Hosting) נותן שטח אחסון וגישה לאתרי אינטרנט. כמו שלמחשב יש זיכרון, ועליו שומרים דברים.. כך גם אתר אינטרנט. אבל אתר אינטרנט לא מגיע בילט אין עם זיכרון כמו מחשב, בשביל להתחיל להעלות תוכן כגון תמונות, טקסטים, סרטונים, כפתורים וכל דבר אחר בעצם – אתם תצטרכו לחבר את הדומיין שלכם עם ספק שמארח את הכתובת אתר שלכם אצלו. זאת אומרת, שמאפשר לכם לאחסן את כל קבצי האתר עליו.
שלב 4: בחרו ערכת נושא או תבנית
WordPress ו- וויקס מציעות מגוון רחב של תבניות וערכות נושא שאותם תוכלו להתאים (בשיטת הגרור והשלך) אישית בקלות. רבים מהם גם בחינם לשימוש. בחרו את אחת מן התבניות הבסיסיות או הורידו עוד דוגמאות.
לאחר שתתקינו ותפעילו את ערכת הנושא שבחרתם, תוכלו להתאים אותו כפי רצונכם וטעמכם. לחלופין, ייתכן שתרצו לשקול ערכת נושא מובנת מראש של וורדפרס. מוצרים אלה כוללים לעתים קרובות תכונות כגון טמפלטים של תיקי עבודות, דפי מוצרים, בלוג ועוד.
שלב 5: השקיעו בתוכן מקורי ורלוונטי והטמיעו אותו באתר
רוב האתרים העסקיים יצטרכו את הדברים הבאים:
- דף הבית – דף זה יהיה הראשון שמבקרים רבים ייראו כשהם יגיעו לאתר שלכם והוא אמור לתת סקירה קצרה של השירותים שאתם מציעים ולכלול ניווט ברור לכל חלקי האתר.
- דף מוצרים, שירותים או לקוחותינו – זה המקום שבו תציגו את העבודה שלכם ותתארו במדוייק ככל האפשר מה יש לעסק שלכם להציע ללקוחות.
- עמוד אודות – בדף זה, תכללו קצת מהסיפור שלכם, או תשתפו מידע על חברי הצוות.
- דף יצירת קשר – באופן אידיאלי, תרצו לכלול טופס יצירת קשר ולעודד לקוחות ליצור קשר אם יש להם שאלות.
- בלוג – חובה עבור עסקים רבים בימינו וכלי לשיווק תוכן מצוין. (קידום אורגני)
וורדפרס ובוני אתרים פופולריים כמו Wix מאפשרים לכם ליצור דפים בקלות ולהוסיף פוסטים בבלוג.
שלב 6: אופטימיזציה של האתר למנועי חיפוש (SEO)
ברגע שהתוכן זמין ברחבי האינטרנט, אתם עדיין תצטרכו לוודא שאנשים יכולים למצוא אותו. אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) היא אסטרטגיה אחת שיכולה לעזור בכך.
לעשות קידום אתרים בגוגל אומר ליצור תוכן לאתר העסק באופן העוזר למבקרים למצוא את מה שחיפשו במנוע החיפוש. אם הם יימצאו באתר שלכם תשובות המספקות את דעתם, גוגל גם ישימו לב להתנהגות הזאת, מה שיכול לגרום לכך שיהיה סיכוי רב יותר שהוא ידורג גבוה בדפי התוצאות של מנועי החיפוש (SERPs). ישנן הרבה מאוד שיטות לעשות זאת נתעסק בעיקריות כרגע שמאוד כדאי לזכור, כגון:
שימוש במילות מפתח מתאימות בפוסטים ובדפים (לדוגמה במאמר הזה אנחנו חוזרים על הביטוי "בניית אתרים לעסקים קטנים".. וזה לא במקרה)
אופטימיזציה של האתר למדדי המהירות היחסית חדשים של גוגל (CLS, FID, LCP – Web Core Vitals)
בחירת עיצוב רספונסיבי כך שהתוכן יפעל בכל המכשירים כראוי
בניית קישורים פנימיים וחיצוניים ברחבי האתר
שימוש בשמות פוסטים בקישורים הקבועים שלהם
אם בחרתם בוורדפרס כפלטפורמת האתר שלכם, תוכל להתקין תוסף SEO כגון Rank Math , אשר סורק את התוכן שלך ומציע עצות לשיפור מאמצי הקידום אתרים.